Skip to content Skip to footer

Klara Zimmergren är programledare, manusförfattare och komiker. Född 1967

Klara började sin karriär på Sveriges Radio P3, då i förmiddagsprogrammet Bossanova (1996-1998). Senare har hon medverkat i och legat bakom en rad produktioner för Sveriges Radio: P3 Apelsin, Christer i P3, Frihamnen i P4, Zimmergren och Tengby i P4 och senare, Zimmergren och Co – också den i P4 (2015).

Under tre år gjorde hon tillsammans med Mia Skäringer det banbrytande humorprogrammet Rollon i P3. Hösten 2007 översattes denna succe till tv-format, i  SVT:s humorserie Mia & Klara (2007). Våren 2009 sändes den andra programserien om ”Mia & Klara” med i snitt ca 1 miljon tittare. Humorduon tog hem TV-priset Kristallen för bästa humorprogram två år i rad.

Hösten 2009 och sommaren 2010 såg vi Klara i SVT som programledare för Djursjukhuset, ett engagemang som fortsatte hösten 2010. Men barnen ville ha mer av Klara och hon fortsatte sedan med serien ”Bästa vännen” också den för SVT:s barnkanal.

Klara har också gjort TV tillsammans med Henrik Schyffert i TV-serien ”Dom kallar oss roliga” för Kanal 9.
Klara hade också flera humorroller i TV-serien ”Sommartider” för TV3.

På långfilmssidan spelade Klara ” Ulfs fru ” i Kvarteret Skatan reser till Laholm (2012) och sågs också i en roll i Bäst Före (2013).

Sommaren 2012 sommarpratade KlaraZimmergren i P1.Denna gång var ämnet barnlöshet, ett program som var det årets mest avlyssnade bland sommarpratarna. Programmet fick stora ovationer både bland recensenter och privatpersoner. Detta fick till följd att Klara skrev en bok om samma ämne: ”Längtan bor i mina steg”.

Klara har ett mycket stort djurintresse och pratar ofta om sina båda hundars stora påverkan på hennes liv. Kärleken till hundar resulterade  i Hundland i P1( 2013), en ömsint radioserie om hundens betydelse för människor.

“Allt jag gör, det kvittar vad jag än berättar om så måste alltid pendeln gå mellan djupaste allvar och humor.  Det finns ingen annan väg. Därför är det också jätteviktigt för mig  att den som lyssnar och tittar på mig skall känna sig helt trygg och även känna igen sig i dessa två motsatser.
Som person kan jag  vara modig och rak när det väl gäller, och jag blir väldigt uttråkad  av människor som inte öppnar upp sig utan sitter och håller tillbaka på en massa. Bäst trivs jag när man kan  gå in på allvar direkt, “ut med skiten bara”, då blir det så mycket lättare att mötas och dessutom kanske man kan garva en liten stund ihop.
För övrigt är jag nog faktiskt rätt lik en hund, kanske en Labrador, jag tycker det är mysigt när alla leker bra ihop, hjälper varandra, är kompisar och viftar på svansen.”

Klara Zimmergren går att engagera som föreläsare, konferencier och moderator.