Björn Ling

Björn föddes 1974 i Karlstad.
Redan under skoltiden började han uppträda offentligt som trubadur tillsammans med vännen Johan Östling, och tillsammans med ytterligare barndomsvänner bildade man sedan showbandet The Starboys.

Efter gymnasiet gick Björn en Innovatörsutbildning på Universitetet i Karlstad. Och erbjöds fast jobb på ett grossistföretag, men tackade nej för att i stället satsa på sin artist/skådespelar-karriär. Och på den vägen är det…

Via stora roller i Ulf Malmros filmer ”Smala Sussie” (2003), Bröllopsfotografen (2009) och Mammas pojkar (2012) samt tv-serien Ack Värmland har Björn etablerat sig som skådespelare för den svenska publiken.

Under tiden 2008 – 2010 ledde Björn som programledare ”Eftersnack” som sändes i TV över Värmland.

2018-2019 ledde han bandet och agerade sidekick i programmet ”Alla för en” på SVT.

Tillsammans med barndomsvännen Johan Östling har Björn podcasten ”Fem-i-topp” samt nya föreställningen ”Konsten att vara EGO”

Föreläsning med Björn: 

Right type of mod” Denna föreläsning handlar om att våga för att nå resultat. Tyngdpunkten ligger på hur man kan gå utanför ”de konventionella ramarna” i vårt samhälle. Hur skall man tänka för att våga göra saker utan att låta prestige och stolthet stå i vägen. Föreläsningen är normalt ca 45 minuter, men kan förlängas till 1 timma och 30 minuter.