fbpx
Björn A Ling (f.d. Starrin)

Björn föddes 1974 i Karlstad.
Redan under skoltiden började han uppträda offentligt som trubadur tillsammans med vännen Johan Östling, och tillsammans med ytterligare barndomsvänner bildade man sedan showbandet The Starboys.

Efter gymnasiet gick Björn en Innovatörsutbildning på Universitetet i Karlstad. Och erbjöds fast jobb på ett grossistföretag, men tackade nej för att i stället satsa på sin artist/skådespelar-karriär. Och på den vägen är det…

Via stora roller i Ulf Malmros filmer ”Smala Sussie” (2003), Bröllopsfotografen (2009) och Mammas pojkar (2012) samt tv-serien Ack Värmland har Björn etablerat sig som skådespelare för den svenska publiken.

Under tiden 2008 – 2010 ledde Björn som programledare ”Eftersnack” som sändes i TV över Värmland.

Björn arbetar som konferencier, moderator och föreläsare. Han är också aktuell i föreställningen ”Fegis” där han uppträder tillsammans med Johan Östling.

Björn har två aktuella föredrag som kan bokas:

• ”Ditt liv är på film, du spelar huvudrollen” Föredraget handlar om vikten av närvaro i arbetet och vardagen. Björn tipsar om redskap som man kan använda för att nå en större närvaro. Underrubriker är förberedelser, att vara sig själv och improvisera. Vikten av ett gott bemötande får också stor plats. Björns egen rubrik på föreläsningen är ”föreläsningsunderhållning”, då mycket skratt och humor genomsyrar framträdandet. Björn brukar också ha med sig gitarren och sjunga någon låt för att ge ytterligare dimension åt budskapet. Föreläsningen bygger på egna erfarenheter som scenartist, skådespelare, programledare och pappa. Men självklart underbyggs slutsatserna av fakta/aspekter från vetenskap och filosofi. Föreläsningen kan utföras i en längd från ca 1 timma till som längst 2 timmar och 20 minuter.

• ”Mod + Prestige = 0, ganska enkel matematik” Denna föreläsning handlar om att våga för att nå resultat. Tyngdpunkten ligger på hur man kan gå utanför ”de konventionella ramarna” i vårt samhälle. Hur skall man tänka för att våga göra saker utan att låta prestige och stolthet stå i vägen. Föreläsningen är normalt ca 45 minuter, men kan förlängas till 1 timma och 30 minuter.